Az Emesene azonnali üzenetküldő használata az Ubuntu Linux rendszeren

A MS Windows Live Messenger sokak számára ismerős lehet, szerencsére nem kell lemondanunk a használatáról Ubuntu rendszer esetén, sőt sokféle alternatívája létezik (Pidgin, AMSN stb.), melyek közül jelenlegi leírás az Emesene elnevezésűt mutatja be.


1) Telepítés

Ubuntu 8.04 rendszer esetén az Emesene alapértelmezetten megtalálható a tárolókban, így könnyedén telepíthetjük Terminál-ból (sudo apt-get install emesene parancs kiadásával) és Synaptic csomagkezelőből egyaránt (emesene csomagra keresve).


2) Használat

Sikeres telepítés után elindíthatjuk az Alkalmazások -> Internet -> Emesene menüpontról, és a megszokott bejelentkezési képernyő üdvözöl. Jelentkezzünk be a felhasználónév és jelszó megadásával.


3) Kiegészítők

A népszerűvé vált Messenger Plus! kiegészítő bekapcsolására is lehetőségünk van bejelentkezés után a Beállítások -> Bővítmények menüpontra kattintva. Ezen kívül érdemes végignézni a felsorolt kiegészítők közül van-e olyan, ami hasznunkra válhat és kapcsoljuk be a jelölőnégyzetét. Egy kiegészítőt kiválasztva megjelenik a Tulajdonságok nyomógomb, ahol további beállításokat végezhetünk a kiválasztott bővítményre vonatkozóan.


4) Kapcsolódó weboldalak

- Emesene: http://www.emesene.org/index.html
- Ubuntu: http://www.ubuntu.com/ és http://www.ubuntu.hu

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.